رییس مركز ملی فضای مجازی:

همه خدمات ابری ما باید ایرانی شود

همه خدمات ابری ما باید ایرانی شود تعمیر تلفن: رییس مركز ملی فضای مجازی با اشاره به اینكه ما اكنون در هیچ یك از خدمات خود در فضای مجازی خودكفا نیستیم، اظهار داشت: موتور جست وجو و نظام ارتباطی ما باید حتما ایرانی شود.


به گزارش تعمیر تلفن به نقل از ایسنا، سیدابوالحسن فیروزآبادی در همایش علمی تخصصی افتا درباره كلان داده و اینترنت اشیاء كه امروز در مركز همایش های پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد، با تاكید بر ضرورت ملی شدن خدمات فضای مجازی و اینكه در صورت خودكفایی در این حوزه بعنوان یك ملت هویت خواهیم داشت، اظهار نمود: در غیر این صورت به اتباع ملت های دیگر تبدیل می شویم و به جای افراد ایرانی، افراد تلگرامی و واتس اپی تولید می شوند. موتورهای جست وجو، شبكه های اجتماعی و پیام رسان ها، شبكه ارتباطی ای میل و خدمات ابری باید حتما ملی شوند.
وی با اشاره به اینكه ما در حوزه خدمات ابری اولویت را بر پلتفرم ها گذاشتیم، اضافه كرد: ما در هیچ یك از خدمات ابری خودكفا نیستیم. حتی در شبكه اجتماعی سرگرمی هم برروی یك شبكه عقب افتاده مانند تلگرام هستیم. عقب افتاده از این جهت كه مربوط به پیش از شكل گیری فضای مجازی است و از امكانات الكترونیكی استفاده می نماید، نه هویت مشخصی دارد و در كانال هایش اجازه می دهد مطالب به بحث گذاشته شود.
به گفته وی در فضای جدید مجازی ما مجبوریم از سكوهای بومی (پلت فرم ها)، ماشین های جست و جوی بومی و پیام رسان های ایرانی استفاده نماییم. دولت مصمم است تا سازوكار پشتیبانی از تولید پلتفرم های خدمات پایه را فراهم كند تا با مشاركت آگاهانه مردم و بخش خصوصی این سكوهای ارتباطی تولید شود.
وی در ادامه اظهار داشت: با گسترش شبكه های مجازی و شركت هایی همچون گوگل، فیسبوك و تلگرام مرزهای جغرافیایی و حتی ملت ها تضعیف شده اند و اگر مقرر است هویت ایرانی بودن خویش را حفظ نماییم، خود باید تولیدكننده دانش و ابزارهای مورد نیاز خود در عرصه فضای مجازی باشیم.
رییس مركز ملی فضای مجازی با اشاره به اینكه امنیت یك امر اجتماعی است كه باید با نوآوری همراه باشد اضافه كرد: اگر نوآوری وجود نداشته باشد با گسترش و توسعه ای كه فضای مجازی و دنیای كلان داده و اطلاعات دارد، دولت های فاقد نوآوری روز به روز كوچكتر و منفعل تر شده و به سمت نابودی می روند.
فیروزآبادی با تاكید براینكه حضور در فضای مجازی نیازمند رابطه دوطرفه كاربران و عرضه دهندگان محتواست، اظهار داشت: باید همه هویت ها مشخص شود تا از حریم خصوصی و امنیت به صورت عام پاسداری شود.
رییس مركز ملی فضای مجازی اظهار داشت: در جلسات متعددی در این مركز با حضور ۲۴ دستگاه اجرایی كشور، اصول لازم جهت استفاده از اینترنت اشیا استخراج و مدون شده است تا هم حریم خصوصی هموطنان عزیز و هم امنیت عمومی رعایت شود.
وی خاطرنشان كرد: حتی بنگاههای جهانی خصوصی تولید كننده كلان داده ( Big Data) هم برای حفظ حریم خصوصی مردم اهمیت فراوانی قایل هستند.
وی همینطور اضافه كرد: با تقویت پیام رسان های بومی و تصویب قوانین مهم در حوزه فضای مجازی باید شرایطی فراهم نمود كه كاربران ایرانی بدون نیاز به فیلتركردن تلگرام از آن به پیام رسان های ایرانی مهاجرت كنند.
رییس مركز ملی فضای مجازی در انتها اظهار داشت: سیاست های حمایتی و هدایتگرانه دولت همراه با حكمرانی چالاك و مقررات گذاری به موقع می تواند هم مقررات دست و پاگیر قبلی را بردارد و هم فضای سالم رقابتی در عرصه فضای مجازی بوجود آورد.

آموزش و دانش لازمه حضور در فضای مجازی

رییس مركز مدیریت راهبردی افتا هم در ادامه همایش اعلام نمود كه ۸۰ درصد حملات در فضای مجازی به علت نداشتن اطلاع و دانش كافی در این حوزه است.
رضا جواهری با اشاره به اینكه حضور در فضای مجازی مستلزم آموزش و آگاهی رسانی است اظهار داشت: دانلود و استفاده از نرم افزارهای كِرَك شده، قفل شكسته و مجانی سبب شده است تا حملات در فضای مجازی افزایش یابد.
وی با اشاره به اینكه فضای مجازی محل انتشار اسناد محرمانه و خصوصی نیست اظهار داشت: بدافزارها و ویروس ها در فضای مجازی به راحتی با استفاده از فلش ها و USB ها جابجا می شوند و سازمان ها و مردم باید بسیار مراقب این مورد باشند.
جواهری خاطرنشان كرد: برپایه مصوبه شورای عالی فضای مجازی كشور، مركز مدیریت راهبردی افتا موظف است كلیه حوادث فضای مجازی را در حوزه دستگاه های زیرساختی بررسی و رسیدگی كند.
زارع - معاون اجرایی مركز مدیریت راهبردی افتای ریاست جمهوری- هم با اشاره به نظام ملی پیشگیری و مقابله با حوادث فضای مجازی اظهار داشت: مركز افتا برای آموزش كاركنان و مدیران دستگاه های اجرایی و سازمان های كلان كشوری دوره های آموزشی تخصصی را در نظر گرفته است كه بخشی از آن امسال برگزار گردید و سال آینده با برنامه ریزی بیشتری این دوره ها برگزار می شود.
در همایش علمی تخصصی افتا با عنوان"كلان داده و اینترنت اشیا" جمعی از مدیران و كارشناسان آی تی و حراست دستگاه ها و سازمان های دولتی كشور حضور داشتند.



1396/12/21
14:13:05
5.0 / 5
5126
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۱

تعمیر تلفن

fixtel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت تعمیر تلفن محفوظ است

تعمیر تلفن

تعمیر تلفن، تعمیر موبایل