تاثیر كرونا بر بازار گوشی تلفن همراه

واردات موبایل از یك ماه پیش متوقف است

واردات موبایل از یك ماه پیش متوقف است تعمیر تلفن: رئیس هیئت مدیره انجمن واردكنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی از به صفر رسیدن عرضه موبایل در كشور بعد از شیوع ویروس كرونا آگاهی داد.


اطلاعات انتشار یافته از طرف انجمن واردكنندگان موبایل، نشان میدهد كه عرضه گوشیهای هوشمند تحت تاثیر شیوع ویروس كرونا در ماه های اخیر (به ویژه در چین)، با كاهش ۳۸ درصدی نسبت به سال قبل روبه رو شده كه بیشترین كاهش عرضه گوشیهای هوشمند ظرف یك ماه در طول تاریخ است. البته حوزه موبایل كشور نیز از اپیدمی كرونا مصون نمانده است؛ تا جایی كه بازار موبایل با ركودی ۶۰ درصدی در اسفندماه ۱۳۹۸ نسبت به بهمن ماه مواجه گردید. در چنین شرایطی كارشناسان حوزه موبایل پیش بینی می كنند كه با ادامه این روند، در ماه های آینده شاهد بحرانی بی سابقه دراین بخش باشیم.
در این رابطه حسین غروی رام، رئیس هیات مدیره انجمن واردكنندگان موبایل در گفت و گو با ایسنا، ضمن ابراز نگرانی از صدمات شیوع ویروس كرونا بر بدنه صنعت موبایل اظهار داشت: به دنبال شیوع كرونا، خیلی از صنایع با ركود چشم گیر اقتصادی روبه رو شده اند و طرح فاصله گذاری اجتماعی، كسب و كارهای بسیاری را تحت تاثیر قرارداده است.
وی ادامه داد: بعد از اطلاعیه اخیر ستاد ملی كنترل و مبارزه با كرونا مقرر شد بعضی از كسب و كارهای غیر ضروری در استان تهران تا تاریخ ۳۰ فروردین و در استان های دیگر تا ۲۳ فروردین تعطیل باشند. در این بین كسب و كارهای حوزه موبایل هم قرار دارند كه شامل واردكنندگان، خرده فروشان و شركت های خدمات بعد از فروش می شوند. بااینكه همه به این مساله باور داریم كه قطع زنجیره انتشار ویروس جدید كرونا جز با رعایت فاصله اجتماعی صورت نمی گیرد، اما باید این را هم بدانیم كه ادامه این روند به ایست چرخه اقتصادی خیلی از كسب و كارها نیز می انجامد.
عرضه موبایل به صفر رسید
بگفته رئیس هیئت مدیره انجمن واردكنندگان موبایل، هم اكنون شركت های واردكننده به سبب عدم امكال ارسال كالا از مبدا دبی، عراق و دیگر كشورها قادر به تامین كالای مورد نیاز كشور نیستند. از سویی فروشندگان مراكز عرضه موبایل با دستور ستاد ملی مبارزه با كرونا چند هفته است كه فروشگاه هایشان را تعطیل كرده اند. تمام این دلیلهای دست به دست هم داده تا بازار پر رونق شب عید برای فعالان این حوزه به كابوس تبدیل گردد.
وی ادامه داد: ركود ۳۰۰ درصدی در حوزه موبایل نسبت به زمان مشابه در سال ۱۳۹۷ سبب شده خیلی از فعالان این صنعت نتوانند به تعهدات مالی شان عمل كنند. از جانب دیگر عرضه موبایل توسط شركت های واردكننده از ۲۰ اسفند ۱۳۹۸ تا به این لحظه به صفر رسیده است و عملا شركت ها در این بازه زمانی هیچ كالایی عرضه نكرده اند.
با وجود تعطیلی ها، مهلت تحویل اظهارنامه های مالیات برارزش افزوده تا ۳۱ فروردین است
وی ادامه داد: حال به تمام این مشكلات باید مهلت تحویل اظهارنامه های مالیات بر ارزش افزوده این فعالان را نیز بیافزاییم. اینكه به فعالان اقتصادی كه با هدف قطع زنجیره انتقال و همراهی با تصمیمات دولت تن به تعطیلی كسب و كارشان داده اند و این روند را باید تا ۳۰ فروردین ادامه دهند، چطور فقط تا ۳۱ فروردین مهلت داده شده تا اظهارنامه های مالیات برارزش افزوده خودرا تحویل دهند؟!
غروی رام با اشاره به بحران بزرگ پیش روی فعالان حوزه موبایل اظهار داشت: تدابیر اتخاذ شده اقتصادی برای برون رفت از بحران كرونا بیش از آنكه یاری دهنده باشد، دردسرساز شده است. ۷۰ هزار واحد صنفی در حوزه موبایل در سراسر كشور از شهرهای بزرگ گرفته تا دورافتاده ترین مناطق درحال فعالیت هستند كه بطور مستقیم و غیرمستقیم میلیون ها شغل را به وجود آورده اند. اگر دولت چاره ای جهت حل بحران پیش آمده برای فعالان اقتصادی نیندیشد، بی گمان در هفته های پیش رو شاهد سیل عظیمی از تعدیل نیرو، پرونده های قضایی به سبب چك های برگشتی و تعطیلی كسب و كارهای حوزه موبایل خواهیم بود.
رئیس هیئت مدیره انجمن واردكنندگان موبایل با اعلان اینكه حوزه تلفن همراه جزو معدود بخش های اقتصادی در كشور است كه گردش مالی آن موجب رونق اقتصادی در دیگر حوزه ها می شود، اظهار نمود: از طرفی اهمیت موبایل و كاربرد آن در روزهای سخت قرنطینه ملموس تر از گذشته شده است. عدم حمایت جدی دولت از این بخش از صنعت، نه فقط بسیاری را بیكار می كند بلكه در كوتاه مدت به دیگر حوزه های اقتصادی نیز لطمه خواهد زد.
وی افزود: این بحران در دیگر كشورها نیز رخ داده است، اما حمایت دولت ها از صنایع مولد و حوزه های اقتصادی جریان ساز همچون تكنولوژی و موبایل، سبب شده كه شاغلان این حوزه ها با كمترین تهدید مواجه شوند. دولت برای زنده نگه داشتن این صنعت باید چاره ای بیندیشد.
غروی رام همین طور از نشست هم اندیشی با روسای اتحادیه ها و اصناف در آینده ای نزدیك آگاهی داد و اظهار داشت: در ایام آینده و بعد از بازگشایی واحدهای صنفی حوزه موبایل و شركت های واردكننده، نشستی را به همراه اتحادیه ها و اصناف مرتبط خواهیم داشت تا ابعاد خسارات وارده را بررسی نموده و پیش بینی های خودرا از آینده این صنف با ادامه ی روند فعلی به دستگاه ها و سازمان های تصمیم ساز ارائه دهیم.




منبع:

1399/01/22
13:29:23
5.0 / 5
3401
تگهای خبر: اطلاعات , تكنولوژی , تلفن , تلفن همراه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۱

تعمیر تلفن

fixtel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت تعمیر تلفن محفوظ است

تعمیر تلفن

تعمیر تلفن، تعمیر موبایل