در گفت وگو با تعمیر تلفن اعلام شد

استفاده از سنسورهای بومی در ماهواره پارس ۲، تدوین نقشه راه باتری های لیتیوم یون فضایی

استفاده از سنسورهای بومی در ماهواره پارس ۲، تدوین نقشه راه باتری های لیتیوم یون فضایی تعمیر تلفن: رئیس پژوهشكده مكانیك پژوهشگاه فضایی ایران طراحی و ساخت سنسورهای فضایی، رادار دهانه مصنوعی (SAR) و سیستم های ذخیره ساز انرژی را از ماموریت های این پژوهشكده نام برد و اظهار داشت: در ماهواره هایی كه در دستور كار محققان قرار دارد، از سنسورهای ساخته شده در این پژوهشكده استفاده خواهد شد.


دكتر رئیسی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینكه پروژه های این پژوهشكده در ۳ گروه پژوهشی "حسگرهای فضایی"، "سنجنده های راداری" و "ذخیره سازی انرژی" پیگیری می شود، اضافه كرد: ماهواره هایی كه پرتاب می شوند، برای تعیین وضعیتشان نیاز به یكسری سنسور دارند كه ساخت و تست این نوع حسگرها در گروه سنسورهای فضایی انجام می شود.
وی سنسورهای "افق زمین"، "ستاره"، "مغناطیس" و "خورشید" را همچون سنسورهای مورد استفاده در ماهواره ها دانست و اظهار نمود: ما برای تعیین وضعیت، از اجرام آسمانی بهره برده و موقعیت خودرا نسبت به یكی از این اجرام چون زمین، ستاره ها و خورشید تعیین می نماییم.
رئیسی با تاكید بر اینكه این حسگرها به منظور تصحیح وضعیت ماهواره نسبت به زمین استفاده می شود، اشاره كرد: دقت سنسور ستاره تا هزارم درجه ولی سنسور افق زمین و سنسور خورشید تا دهم درجه است. ما در طراحی بعضی از حسگرها به استانداردهای جهانی رسیدیم، مانند سنسورهای مغناطیس و خورشید.
سنجنده های راداری
وی عمده فعالیت های گروه سنجنده های راداری پژوهشگاه فضایی را تصویربرداری فضایی دانست و تصریح كرد: در حوزه سنجش از دور، تصویربرداری فعال در فركانس های موج رادیویی از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. در این زمینه رادار دهانه مصنوعی (SAR)، مؤثرترین ابزار تصویربرداری رادیویی با كیفیت و تفكیك پذیری بالا است كه بعنوان یك سیستم پایشی و نظارتی راداری، از مزایای متعددی نظیر قابلیت كار در تمام ساعات شبانه روز با شرایط جوی مختلف برخوردار می باشد.
رئیسی افزود: با واگذاری پروژه رادار دهانه مصنوعی به این پژوهشكده، راهبرد كلان سنسور محموله ای رادار دهانه مصنوعی در دستور كار ما قرار گرفت. هدف نهایی این راهبرد كه الان سامانه هواپایه آن طراحی، ساخته و تست شده است، توسعه و بومی سازی فناوری مورد نیاز در طراحی سیستمی، تفصیلی و ساخت سامانه رادار دهانه مصنوعی فضاپایه تعیین شده است.
سیستم های ذخیره ساز انرژی الكتریكی
رئیس پژوهشكده مكانیك پژوهشگاه فضایی ایران واقع در شیراز با اشاره به فعالیت های گروه سیستم های ذخیره ساز انرژی الكتریكی پژوهشكده، اشاره كرد: این سیستم ها در سامانه های فضایی به منظور تأمین توان الكتریكی اجزایی چون "كنترل"، "ناوبری و هدایت"، "ارتباطات"، "كنترل وضعیت" و "مدیریت حرارتی" مورد استفاده قرار می گیرد.
وی افزود: بر این اساس راهبرد كلان و نقشه راه باتری های لیتیوم یون فضایی تدوین شده و ساخت آن در این پژوهشكده در دست اجرا است. ضمن آنكه تأمین بسته های كامل باتری ماهواره های سنجشی و مخابراتی پژوهشگاه فضایی ایران شامل سیستم مدیریت باتری از دیگر مأموریت های این پژوهشكده به حساب می آید.
به گفته این محقق حوزه فضایی هم اكنون باتری تا حدود هزار سیكل شارژ و دشارژ در این پژوهشكده طراحی و تست شده است.
همكاری در پروژه های فضایی كشور
رئیسی با اشاره به همكاری این پژوهشكده با پروژه های فضایی كشور، اظهار داشت: تست های صحه سنجی در ماهواره ها بسیار با اهمیت است؛ بدین جهت تست های در رابطه با صحه سنجی كلیه سنسورهای ساخته شده را بر عهده داشتیم.
وی همین طور اشاره كرد: در ماهواره دیگر كشور مانند ماهواره "پارس ۲" از حسگرهایی كه در این پژوهشكده ساخته شده، استفاده خواهد شد. علاوه بر آن پك كردن مجموعه باتری ماهواره های "ناهید" و "سها" باز در این مجموعه انجام می شود.




منبع:

1398/02/23
14:33:29
5.0 / 5
5294
تگهای خبر: ارتباطات , باتری , فناوری , كنترل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳

تعمیر تلفن

fixtel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت تعمیر تلفن محفوظ است

تعمیر تلفن

تعمیر تلفن، تعمیر موبایل