قطع خدمات كاربران پرمصرف با كنتورهای هوشمند
تعمیر تلفن: مدیركل فروش سازمانی شركت ارتباطات سیار ایران به لزوم ورود اقتصاد دیجیتالی به حوزه ها و صنایع مختلف همچون هوشمندسازی كنتورهای آب، برق و گاز اشاره نمود كه باعث اصلاح الگوی مصرف و تولید منفعت برای مردم و دولت می گردد.
یاسر رضاخواه در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اینكه بعضی از فناوری های نوین در دنیا مناسب هوشمندسازی شبكه های مختلف همچون شبكه های انرژی مانند كنتورهای برق، آب و گاز است، اظهار نمود: همان گونه كه ۳G و ۴G زمانی تكنولوژی های جدیدی بودند كه قابلیت های جدیدی را در اختیار جامعه قرار می دادند، اكنون نروبند آی اوتی (Narrowband-IoT) زیرساختی را در هوشمندسازی كنتورها آماده می كند و همان انقلابی را كه در رفتار مردم بوجود آمد و آوردهای اقتصادی داشت، به این صنعت ها هم می آورد.
وی افزود: از طرفی از آنجائیكه هوشمندسازی كنتورهای گاز، آب و برق روی شبكه های ۳G و ۴G به علت مصرف بالای باتری و هزینه های بالا و پوشش كم، روش بهینه ی اقتصادی نیست، ما هم در شبكه خودمان از تكنولوژی نروبند آی اوتی استفاده می نماییم. بر این اساس در حوزه صنعت برق می توانیم الگوی مصرف را اصلاح نماییم، مدیریت مصرف انجام دهیم و اپلیكیشن های متفاوتی را برروی كنتورها و المان های مختلف شبكه توزیع و انتقال انجام دهیم كه مردم هم از منافع آن بهره مند می شوند.
هشدار به كاربران پرمصرف
مدیركل فروش سازمانی شركت ارتباطات سیار ایران با اشاره به مزایای استفاده از روش های هوشمندسازی كنتورها بیان كرد: با این روش می توان مصرف را در تعامل با مشترك مدیریت كنید و در پیك مصرف به جای اینكه برق را قطع كنید، با ابزارهای مختلف به مشترك اخطار دهید كه به پیك مصرف نزدیك می گردد و اگر مصرف خویش را مدیریت كند، برق قطع نمی شود؛ اما اگر مدیریت نكند، برق قطع خواهد شد. حتی می گردد به جای قطع برق همه، برق مشتركین پرمصرف را به صورت انتخابی قطع كرد.
رضاخواه در ادامه با اشاره به اینكه حجم زیادی از نیروگاه های ما با هزینه ارزی بسیار بالا تولید می شوند و هر ۱۰۰۰ مگاوات نزدیك به یك میلیون دلار ارزبری دارد، اظهار داشت: در حالیكه این نیروگاه ها تنها در یكی دو ماه اوج مصرف در تابستان در مدار هستند و در بقیه مواقع برق اضافه ای دارند. اگر بتوانیم این برق را با یك درآمد كم صادر نماییم، آورده اقتصادی بسیار بالایی هم برای دولت خواهد داشت، چون می تواند تولید برق را بهینه كند.
وی افزود: اگر شما برق را درست مصرف كنید، از تلفات برق جلوگیری می شود؛ تلفات برق یعنی اینكه سوخت كمتری به نیروگاه ها تزریق شود. با مدیریت مصرف، هم هزینه های جاری دولت و هم هزینه سرمایه دولت مدیریت می گردد. علاوه بر این مشترك هم نفع می برد. همان گونه كه شاهدیم در تابستان قطع برق چه مشكلاتی را برای مشتركان بوجود آورده است.
تلفات در روش غیرهوشمند بالاست
مدیركل فروش سازمانی شركت ارتباطات سیار ایران با اشاره به ورود اقتصاد دیجیتالی به حوزه ها و صنایع مختلف بیان كرد: هم اكنون به دلیل عدم دقت درخوانش كنتور، در بخش گاز تلفات زیادی داریم، چون گاز سیال است و فشار و دمای محیط در دقت كنتور تاثیر می گذارد، ما برآورد داریم تا سالی ۱۰ هزار میلیارد تومان قرائت كنتور دچار خطاست كه هزینه اش برای دولت می باشد. در مصرف آب هم تلفات بسیار زیادی داریم. اگر لوله های انشعاب اصلی آب دچار شكستگی و نشت شود، ما ماه ها بعد می فهمیم در صورتیكه شبكه هوشمند در لحظه به شما می گوید كجای شبكه دچار نشتی شده كه جلوی آن را بگیرید.
رضاخواه با اشاره به اینكه هم اكنون روش مدیریت الگوی مصرف، تعامل با مشتركین و تولید در نیروگاه ها، روش های غیرهوشمندانه هستند كه می توانند هوشمندانه انجام شوند، اضافه كرد: بحث دیگر، این است كه اكوسیستم و اقتصاد این فضا هم تغییر پیدا می كند. در صنعت مخابرات، تا چند سال پیش هیچ گاه استارت آپ مفهوم نداشته اما اكنون این فناوری جدید، یك سری استارت آپ را وارد عرصه می كند كه آن ها تبدیل به یونیكورن یا بنگاه های اقتصادی میلیارد دلاری می شوند. در صنعت برق هم می گردد استارت آپ آورد.
وی با اشاره به روند تبدیل كنتورهای سنتی به هوشمند اظهار نمود: ما در كنتورهای گاز بسیار جلو رفتیم و تستهای یك كنتورساز هم انجام شده و درصورتی كه بتواند یك تست موفقیت آمیز در شبكه لایو شركت گاز هم انجام دهد، شركت گاز تعهد كرده كه سفارش ۵۰۰ هزار و سپس چند میلیون كنتور بدهد. ما همین پروژه را هم در شركت برق استارت زدیم. تفاهم نامه اولیه یك پروژه هوشمندسازی شبكه آب و آبیاری كشاورزی هم در شرف امضاست.
مدیركل فروش سازمانی شركت ارتباطات سیار ایران در انتها تصریح كرد: این پروژه ها باید با همكاری همه اجزای اكوسیستم شكل بگیرد یعنی ما بعنوان زیرساخت ارتباطات، وزارت نیرو و پیمان كارهایشان، كنتورسازها و دیگر اجزا. امیدواریم كاری كه وزیر ارتباطات در صنعت ما شروع كردند و پیش قدم شدند و با نظر مثبت وزرای جهاد كشاورزی و نیرو پیش می رود، سبب تحول عظیمی در شرایط كشور شود و یكی از تبلورات و بزرگترین منافع مفهوم اقتصادی در سال های آینده، در این حوزه ها شكل بگیرد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب