كیفیت اینترنت خویش را ارزیابی كنید

كیفیت اینترنت خویش را ارزیابی كنید به گزارش تعمیر تلفن معاون امور پستی، ارتباطی و فناوری اطلاعات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با عرضه گزارشی درباره عملكرد سامانه ۱۹۵، از آماده بودن سامانه فرادید برای دسترسی عموم مردم به اطلاعات كیفیت سرویس ها اطلاع داد.


به گزارش تعمیر تلفن به نقل از ایسنا، سامانه سنجش كیفیت شاخصهای شبكه ملی اطلاعات تحت عنوان فرادید اواسط شهریورماه امسال توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی رونمایی و به اپراتورهای اینترنتی فرصت داده شد تا با بهره گیری از این سامانه، مشكلات شبكه خویش را برطرف كرده و كیفیت خدمات خویش را بهبود ببخشند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان این كه امروزه كیفیت یك شاخص مهم برای حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات است، گفته بود كه شركت های عرضه دهنده خدمات اینترنتی ۴۵ روز فرصت دارند برای بهبود كیفیت تلاش كنند و بعد از این مهلت، سامانه فرادید در اختیار عموم قرار می گیرد تا ببینیم نحوه ارسال تذكرات و عرضه گزارشات تغییری در فرآیندهای ارتقای شبكه بوجود می آورد یا خیر.
هرچند این سامانه با گذشت بیشتر از دو ماه از زمان رونمایی، در اختیار عموم قرار نگرفته بود، معاون امور پستی، ارتباطی و فناوری اطلاعات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، امروز از آماده بودن سامانه فرادید برای دسترسی عموم مردم به اطلاعات كیفیت سرویس ها اطلاع داد.
مجید حقی با اشاره به عملكرد سامانه ۱۹۵ در چند سال گذشته، اظهار داشت: سامانه ۱۹۵ در سال ۹۱ در حدود ۱۳۰۰ شكایت، سال ۹۳، ۳ هزار، سال ۹۷، ۶۱ هزار و در ۸ ماهه سال جاری هم در حدود ۶۵ هزار شكایت دریافت كرده است كه اگر سرانه سرویس گیرندگان را در حدود ۸۰ میلیون مشترك محاسبه نماییم، ۶۵ هزار شكایت در ۸ ماه رقم بالایی نیست.
وی یكی از علل كم بودن شكایت ها را رسیدگی به خیلی از شكایت ها توسط امور مشتركین اپراتورها عنوان نمود و اضافه كرد: در حقیقت تماس با سامانه ۱۹۵ سرریز شكایت هایی است كه در تماس با امور مشتركین اپراتورها رسیدگی نشده و به این سامانه رسیده است.
معاون امور پستی، ارتباطی و فناوری اطلاعات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، یكی دیگر از علل كم بودن شكایت ها را در دسترس نبودن سامانه ۱۹۵ بیان كرد و اظهار داشت: بدین منظور تمام ابزارهای لازم برای دسترسی بهتر به سامانه را فراهم كردیم و الان مشتركین می توانند به غیر از تلفن، در سامانه ۱۹۵ به وسیله نقشه نقطه مورد شكایت را نشان دهند یا عكس و صوتی را بارگذاری كرده و شكایت خویش را ارسال نمایند. مدیران سازمان تنظیم مقررات و وزیر ارتباطات در مصاحبه های خود به صورت مداوم سامانه ۱۹۵ را معرفی كردند و از مردم خواستند كه هرگونه شكایتی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات را به این سامانه گزارش دهند.
زمان پاسخگویی و رسیدگی به شكایات به متوسط ۶ روز رسیده است
حقی درباره زمان پاسخگویی به شكایات مردمی در سامانه ۱۹۵ هم با اشاره به میانگین سه ماه در سال ۱۳۹۱ تصریح كرد: این زمان در سال ۱۳۹۸ به متوسط ۶ روز پاسخگویی و رسیدگی به شكایت كاهش یافته است. بیشترین شكایت در حوزه اینترنت ثابت، جمع آوری سرویس با ۲۹ درصد از میزان كل شكایت هاست. با بررسی های انجام شده مشخص شد كه به علت رقابت اپراتورها با یكدیگر درخواست جابجایی با جمع آوری سرویس، مدت طولانی زمان می برد و مشترك انتظار دارد به صورت مثال در یك ساعت و یا یك روز این جابجایی صورت گیرد كه به علت افزایش زمان جابجایی سبب اعتراض مشترك می شود.
وی عدم تضمین كیفیت سرویس با ۱۹ درصد (میزان شكایت ها) را یكی دیگر از بیش ترین شكایت های ارجاع شده به سامانه ۱۹۵ اعلام نمود و اضافه كرد: به صورت مثال مشتركی سرویسی را با یك سرعت مشخصی دریافت می كند و در استفاده از آن این شبه ایجاد می شود كه سرویس دریافتی سرعتی كمتر از سرعت مقرر دارد و همین سبب ارجاع شكایت به سامان ۱۹۵ می شود. یكی دیگر از موارد شكایت های مردمی، عرضه خدمات پشتیبانی نامطلوب با ۱۵ درصد و عدم رعایت تعرفه سرویس ها یكی دیگر از شكایت های مشتركین به سامانه ۱۹۵ است.
معاون امور پستی، ارتباطی و فناوری اطلاعات رگولاتوری درباره وضعیت شكایت ها در حوزه اینترنت سیار هم با بیان این كه ۱۵درصد شكایت ها به عدم ارسال و دریافت پیامك ها اختصاص دارد، اضافه كرد: مشكلات مربوط به آنتن دهی ۳G و ۴G با ۱۳ درصد و مسائل مربوط به آنتن دهی ۲G هم با ۱۳ درصد در رتبه های بعدی شكایت های ارجاع شده به سامانه ۱۹۵ است.
۳۹ درصد شكایت ها مربوط به قطع خطوط تلفن ثابت است
حقی همینطور به شكایت های مربوط به ارتباطات ثابت پرداخت و با اشاره به اینكه قطع خط و ارتباط با ۳۹ درصد بیشترین موارد شكایت در این حوزه می باشد، اظهار داشت: قطعی مربوط به عدم پرداخت بدهی و اختلافاتی كه مشتركین در این عرصه با شركت مخابرات دارند بیشترین حجم شكایت ها در حوزه ارتباطات ثابت است. سازمان تنظیم مقررات این موارد را به صورت مورد به مورد بررسی نموده است و تمام مستندات مربوط به رعایت حقوق مشترك را مشاهده می كند و حتی در مواقعی كه منجر به جمع آوری خط تلفن هم شده با تدابیری، خطوط جمع آوری شده مجدد راه اندازی و رضایت مشترك جلب شده است.
بنا بر اعلام وزارت ارتباطات، وی عدم عرضه خدمات پشتیبانی با ۲۱ درصد را یكی دیگر از شكایت های مشتركین در حوزه تلفن ثابت عنوان نمود و اظهار داشت: حجم بالای شكایت ها در این عرصه نشان داده است كه مطالبات مشتركین از صرف داشتن خط تلفن ارتقا پیدا كرده و به دنبال دریافت سرویس ها و پشتیبانی بهتر هستند و مشتركین توقع كیفیت بهتر سرویس و در نهایت احترام دارند. این آمار از یك تغییر رویكرد در مشتركین سرویس های ارتباطی خبر می دهد كه پشتیبانی بهتر را متوجه می شوند و با این تغییر رویكرد، اپراتورها مجبور به رقابت در كیفیت می شوند.
اپراتورها مجبور به رقابت در كیفیت هستند
معاون امور پستی، ارتباطی و فناوری اطلاعات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، عدم واگذاری خط تلفن ثبت نام شده را با شش درصد یكی دیگر از شكایت های مردمی در حوزه تلفن ثابت عنوان نمود و اظهار داشت: این فاصله بسیار بالای شكایت های نخست و دوم با این شكایت نشان از این دارد كه عمده مطالبه مشتركین بر روی حقوق افراد است و جنس مطالبات به سمت كیفیت رفته است.
حقی دلیل پاسخگویی به شكایت های مردمی را ایجاد رضایت در آنان بیان كرد و اضافه كرد: بر مبنای بررسی های انجام شده رضایت مشتركین در شهرها و مناطق مختلف متفاوت می باشد، به این مفهوم كه در شهرها و مناطق برخوردارتر مبحث كیفیت برای ایجاد رضایت مشترك در اولویت است اما در مناطق كمتر برخوردار، امكانات اولیه برای ایجاد رضایت آنان در اولویت قرار دارد. به صورت مثال در استان های مرزی مساله رومینگ نارضایتی بوجود می آورد و باید در اولویت رفع مشكل قرار گیرد.
وی به اجرای برنامه برآورد حجم نارضایتی ها در استان های مختلف با اولویت های همان استان اشاره نمود و اضافه كرد: بر طبق این برآوردها در حوزه اینترنت، شهرهای تهران، اصفهان و یزد به ترتیب بیش ترین درخواست ها و شكایت ها را دارند و ایلام هم به علت قرار گرفتن در راه اربعین رتبه پنجم را دارد.
معاون امور پستی، ارتباطی و فناوری اطلاعات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، به وضعیت ارتباطات سیار در شهرهای مختلف پرداخت و اظهار داشت: در این عرصه بیش ترین سرانه نارضایتی ها برای شهرهای تهران، یزد و ایلام است و همینطور قم، اصفهان، البرز، سمنان و خراسان رضوی هم متناسب با توسعه یافتگی كه در حوزه ارتباطات دارند، سرانه میزان نارضایتی را دارا هستند.
نسخه منحصر برای رضایت مندی مشتركین در هر استان
حقی به بیش ترین سرانه نارضایتی ها درباره تلفن ثابت اشاره نمود و اضافه كرد: بیش ترین نارضایتی مربوط به استان بوشهر، خوزستان، كهگیلویه و بویر احمد، خراسان رضوی و با فاصله بسیار تهران است كه یكی از علل آمار بالای نارضایتی در استان خوزستان به افزایش سرقت كابل های مخابراتی در این استان مربوط می شود، در صورتیكه استان خوزستان در نارضایتی مربوط به اینترنت و ارتباطات سیار در رتبه های میانی استان های كشور است.
وی با اشاره به این بررسی ها و تحلیل آنها، تصریح كرد: بدین منظور از آغاز سال جاری برای هر استانی یك نسخه منحصر به همان استان عرضه و مقرر شد مدیران كل ارتباطات استان ها تمام انرژی و امكانات خویش را برای رفع مشكلات اولویت دار مربوط به همان استان متمركز كنند تا به رضایت مندی مردم منجر شود.
معاون امور پستی، ارتباطی و فناوری اطلاعات رگولاتوری در پاسخ به سوالی درباره نتیجه پیگیری های وزیر ارتباطات در مبحث امور مشتركین مخابرات ایران هم اضافه كرد: سازمان تنظیم مقررات ارتباطات در چهار مرحله از مناطق مختلف مخابراتی بازدید و مسائل و مشكلات امور مشتركین این مناطق را از نزدیك بررسی كرد.
حقی خاطرنشان كرد: در این بررسی ها، زمان پاسخگویی از نظر امكانات سخت افزاری و امكان پاسخگویی و نیروهای انسانی مشغول در امور مشتركین و میزان دریافتی و سطح آگاهی آنان، ارزیابی شد كه نتیجه این ارزیابی ها نشان داده است شاغلین در امور مشتركین مخابرات به لحاظ توانمندی علمی و پاسخگویی و اطلاعاتی كامل نبودند و از نظر میزان دریافتی ها هم مشكلاتی داشتند و هم به لحاظ تجهیزات پاسخگویی و حجم درخواست هایی كه وجود دارد، كمبودهای بسیاری وجود داشت.
انتشار گزارش ارزیابی اپراتورها به صورت ۶ ماهه
وی اظهار نمود: زمان پاسخگویی به مشتركین، پشتیبانی مناسب و میزان شكایت هایی كه به سامانه ۱۹۵ می شود بعنوان مواردی است كه به ارزیابی اپراتورها افزوده شد و بر طبق این آیتم ها به اپراتورها امتیاز داده و یا از آنان امتیازی كم می شود و با انتشار ۶ ماهه این ارزیابی ها مردم می توانند برای دریافت سرویس های بهتر، اپراتورهایی كه در این ارزیابی ها امتیاز بیشتری دریافت كرده اند را انتخاب كنند.
معاون امور پستی، ارتباطی و فناوری اطلاعات رگولاتوری با بیان این كه شاید اپراتوری در یك سرویس رتبه نخست و در سرویسی دیگر رتبه پایین تری داشته باشد، تصریح كرد: این جدول ارزیابی به مشتركین كمك می نماید تا برای سرویس های مختلف خود انتخاب های بهتری داشته باشند.
حقی درباره سامانه راه اندازی شده فرادید و وضعیت حال حاضر آن هم اظهار داشت: در ابتدا به اپراتورها دسترسی داده شد تا وضعیت خود و دیگر اپراتورها را در این سامانه مشاهده كنند و با نحوه و آیتم های اندازه گیری ها هم آشنا گردند. همینطور جلساتی برای معرفی و اصلاح ارزیابی سامانه فرادید با اپراتورها برگزار شده و بخشی از فعالان این حوزه از این سامانه استقبال كردند و برخی هم اظهار نگرانی كردند كه وضعیت آنان در این سامانه به چه صورت دیده می شود.
وی تصریح كرد: رویكرد ما این است كه نگرانی اپراتورها و تلاششان به بالا رفتن كیفیت سرویس ها منجر شود و اگر شركت هایی كه اظهار نگرانی كردند نتوانند كیفیت خویش را ارتقا دهند، طبیعی است كه باید از بازار بیرون بروند و این به نفع مردم است. اطلاعات این سامانه از سامانه های مختلف جمع آوری شده و حدودا سامانه فرادید برای دسترسی عموم مردم آماده و احتیاج به برخی هماهنگی هایی دارد كه در حال انجام می باشد.
مشكلات سیمكارت های بی هویت
معاون امور پستی، ارتباطی و فناوری اطلاعات همینطور به فروش آنلاین سیمكارت و مشكلاتی كه سیمكارت های بی هویت ایجاد می كنند اشاره نمود و اضافه كرد: با بررسی انجام شده درباره شكایت های مربوط به پیامك های مزاحم، حجم خیلی از این پیامك ها از سیمكارت های ایرانسل ارسال شده بود كه در این رابطه به مدیران شركت ایرانسل تذكر داده شد اما در ادامه متوجه شدیم كه خیلی مبحث جدی گرفته نشده است.
حقی، رویكرد اعلام عمومی عدم پایبندی اپراتورها به تعهدات خویش را یكی از اقدامات سازمان تنظیم مقررات ارتباطات در مقابل این بی توجهی عنوان نمود و اظهار داشت: اگر مشتركین اپراتورها به وسیله سرویس هایی كه آنها عرضه می كنند، آزار ببینند، اپراتور در مقابل این مساله باید مسوول باشد و در رویكردهای اپراتور این نقصها دیده شود چون كه فقط نباید پول گرفتن از مشترك ملاك باشد. ما در كنار نظارت و جریمه هایی كه در نظر داریم، اطلاعاتی كه از عدم توجه و بی اهمیتی اپراتور نسبت به كاربر داریم را منتشر می نماییم تا مشتركین این اپراتورها با رویكرد آنان در مقابل خود آشنا گردند و با دقت بیشتری بتوانند انتخاب كنند.
وی خاطرنشان كرد: پس از اعلام عمومی این مورد شركت ایرانسل حساسیت بسیاری روی این مورد پیدا كرد و سازمان تنظیم مقررات هم در آینده نزدیك در دوره های مختلف اطلاعات مربوط به این موضوعات را در بخشی از سایت خود در منظر دید عموم مردم می گذارد تا مردم هم در جریان امور قرار گیرند.
معاون امور پستی، ارتباطی و فناوری اطلاعات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، ارسال پیامك های مزاحم را از دو طریق عنوان نمود و اظهار داشت: یك راه از راه سرشماره هایی كه از اپراتورها برای ارسال پیامك های انبوه مجوز گرفته اند و دارای شناسنامه هستند و باید از قواعد اپراتورها تبعیت كنند و اگر تخلفی در این عرصه صورت گیرد، سازمان تنظیم مقررات با اپراتور و اپراتور هم با شركت مربوطه برخورد می كند و این فرآیند برخورد با تخلف موثر بوده است.
حقی سرشماره های شخصی را یكی دیگر از طریق های ارسال پیامك های مزاحم بیان كرد و اضافه كرد: در این روش افراد ۱۰ یا ۱۰۰ حتی هزار سیمكارت تهیه و از راه آنها پیامك های انبوه ارسال می كنند در صورتیكه شناسنامه ندارند و قابل شناسایی نیستند.
وی قطع كردن خطوط این سیمكارت ها را یكی از طریق های برخورد با این روش عنوان نمود و اظهار داشت: به جهت اینكه این مشكل به صورت ریشه ای حل شود به اپراتورها ابلاغ گردیده برای خریدن سیمكارت حتما فرد احراز هویت شود و در زمان خرید سیمكارت حضور داشته باشد و برای همین منظور اثر انگشت به صورت بیومتریك و با اتصال به سامانه ثبت احوال استعلام می شود تا امكان سوءاستفاده به حداقل كاهش پیدا كند اما این روش به علت احتیاج به تجهیز دفاتر، زمان بیشتری برای اجرایی شدن نیاز دارد. درخواست كنندگان حقوقی هم با اسناد و استعلامات قانونی می توانند سیمكارت دریافت نمایند.
معاون امور پستی، ارتباطی و فناوری اطلاعات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با اشاره به اینكه كسب وكارهای خرد از این روش ها برای تبلیغات خود استفاده می نمایند، اظهار داشت: اگر كانالی مشخص در شبكه های اجتماعی وجود داشته باشد كه كسب وكارها این حوزه بتوانند تبلیغات خویش را داشته باشند، خیلی از مشكلات مربوط به پیامك های مزاحم هم كاسته می شود. كاربرانی كه از پیامك های مزاحم شكایت دارند سفارش كرد می توانند به مراجع قضایی رجوع و طرح دعوا كنند چون كه بر مبنای قانون مجازات اسلامی جرم به حساب می آید.



1398/08/22
19:27:37
5.0 / 5
4337
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳

تعمیر تلفن

fixtel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت تعمیر تلفن محفوظ است

تعمیر تلفن

تعمیر تلفن، تعمیر موبایل