تولید آب از هوای خشک در چند دقیقه

تولید آب از هوای خشک در چند دقیقه به گزارش تعمیر تلفن، محققان دانشگاه MIT دستگاهی ساخته اند که می تواند یکی از بزرگ ترین مشکلات بشر، یعنی دسترسی به آب شرب در مناطق خشک را حل کند. این ابداع جدید بر خلاف سیستم های قدیمی که برای جمع آوری آب از رطوبت هوا به ساعت ها زمان و نور خورشید نیاز داشتند، با بهره گیری از امواج فراصوت این کار را تنها در عرض چند دقیقه انجام می دهد.


به گزارش تعمیر تلفن به نقل از خبر آنلاین، به نقل از دیجیاتو، سیستم های متداول برداشت آب از جو (AWH) از موادی اسفنج مانند به نام جاذب استفاده می نمایند که رطوبت هوا را می گیرند. اما مشکل اینجاست که برای جداکردن آب از این اسفنج، معمولا باید آنرا ساعت ها زیر نور خورشید گرم کرد تا آب تبخیر و سپس میعان شود.
حالا محققان MIT راهکار بهتری پیدا کرده اند. آنها یک صفحه سرامیکی پیزوالکتریک را طراحی نموده اند که وقتی ولتاژ به آن اعمال می شود، با فرکانس های بالا (فراصوت) می لرزد. این لرزش سبب می شود پیوندهای ضعیف بین مولکول های آب و ماده جاذب شکسته شود و قطرات آب از داخل اسفنج بیرون بریزند.

برداشت آب از هوا با کمک امواج فراصوت نمونه اولیه اولتراسونیک محققان MIT نسبت به روش های تبخیری سنتی، ۴۵ برابر کارآمدتر عمل می کند. دلیل این برتری دو چیز است: به جای این که ساعت ها منتظر تابش خورشید بمانید، دستگاه در چند دقیقه اسفنج را خشک می کند. همینطور بر خلاف گرما که انرژی زیادی مصرف می کند تا کل آب را بجوشاند، فراصوت فقط انرژی ضروری جهت جداکردن فیزیکی آب را مصرف می کند.
یکی از مزایای اصلی این دستگاه اینست که در بیایان های خشک هم کار می کند. در خیلی از مناطق کم آب جهان (مثل بیابان ها) رطوبت نسبی پایین است و سیستم های فعلی در آنجا کارآمدی ندارند. اما دستگاه MIT می تواند حتی در شرایط خشک هم رطوبت را جذب و استخراج کند.
محققان پیشنهاد می کنند که این دستگاه با یک پنل خورشیدی کوچک و حسگر هوشمند ترکیب شود. حسگر تشخیص می دهد چه زمانی جاذب اشباع شده و سپس با فعال کردن لرزشگیر آب را تخلیه می کند. این چرخه می تواند بارها در طول روز تکرار شود و حجم آب تولیدی را افزایش دهد.

حرف آخر اینکه بر خلاف گرما که انرژی زیادی مصرف می کند تا کل آب را بجوشاند، فراصوت فقط انرژی ضروری جهت جداکردن فیزیکی آب را مصرف می کند. محققان پیشنهاد می کنند که این دستگاه با یک پنل خورشیدی کوچک و سنسور هوشمند ترکیب شود.

1404/09/17
10:15:44
0.0 / 5
17
تگهای خبر: آنلاین , دستگاه , سیستم , هوشمند
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب تعمیر تلفن
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳

تعمیر تلفن

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

fixtel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت تعمیر تلفن محفوظ است

تعمیر تلفن

تعمیر تلفن، تعمیر موبایل
فیکس تل: مرجع جامع تعمیرات موبایل و دنیای ارتباطات