حق با اینشتین بود
به گزارش تعمیر تلفن، دانشمندان دو برخورد نادر سیاهچاله ای را شناسایی کرده اند که بار دیگر درستی نظریه نسبیت عام آلبرت اینشتین را تأیید می کند.
به گزارش تعمیر تلفن به نقل از خبر آنلاین، دانشمندان دو جفت سیاهچاله درحال ادغام را شناسایی کرده اند و اعتقاد دارند که سیاهچاله بزرگ تر در هر رویداد، «نسل دوم» و بازمانده برخوردی پیشین است. این دو رویداد که با آشکارسازهای موج گرانشی LIGO-Virgo-KAGRA ثبت شدند، نشان دادند سیاهچاله های درگیر رفتاری متفاوت از موارد معمول دارند: در هر ادغام، یکی از سیاهچاله ها تقریبا دو برابر دیگری بود و با سرعتی بسیار بالا می چرخید.
در یکی از این برخوردها، محققان مشاهده نمودند که چرخش سریع سیاهچاله موجب تغییر شکل ظریف آن شده است. همان پدیده ای که اینشتین و ریاضی دان بریتانیایی روی کِر دهه ها پیش برای سیاهچاله های چرخان پیشبینی کرده بودند.
به نقل از محققان، امواج گرانشی حاصل از این ادغام ها مانند «طنین» در سازهای موسیقی رفتار کردند و خصوصیت هایشان کاملا با محاسبات نظری نسبیت عام مطابقت داشت.
به باور دانشمندان، این رویدادها نه تنها شواهدی تازه از وجود احتمالی «سیاهچاله های نسل دوم» عرضه می دهند، بلکه نشان می دهند پیشبینی های اینشتین همچنان، بعد از بیشتر از یک قرن، با دقتی اعجاب انگیز برقرار است.
از اولین آشکارسازی موج گرانشی در سال ۲۰۱۵ تاکنون، بیشتر از صد مورد ادغام سیاهچاله ها ثبت شده است. اما بگفته کارشناسان، رویدادهای جدید به سبب خصوصیت های غیرمعمول چرخش و جرم، می توانند سرنخ هایی از نسل های بعدی سیاهچاله ها در اختیار بگذارند.
این یافته که در نشریه The Astrophysical Journal Letters انتشار یافته است.
منبع: لایوساینس
منبع: تعمیر تلفن
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب