آیا واتساپ به همان اندازه که ادعا می کند، امن است؟

آیا واتساپ به همان اندازه که ادعا می کند، امن است؟ به گزارش تعمیر تلفن، آرین اقبال، کارشناس امنیت شبکه، در گفت و گویی صریح و بی پرده از بی نظمی در سیاستگذاری فیلترینگ، خطرات معماری متمرکز اینترنت در ایران و اشتباه های پرهزینه در رویارویی با پلت فرم های خارجی انتقاد می کند.


نگار علی- آیا مسدودسازی پیام رسان واتساپ به بهانه های امنیتی تصمیم درستی است؟ آرین اقبال، آرین اقبال، پژوهشگر شبکه، در گفتگو با ما تاکید می کند که فیلتر کردن ابزارهای ارتباطی عمومی به جای افزایش امنیت، امکان دارد نتیجه معکوس داشته باشد. متن کامل گفتگو را در ادامه بخوانید:
واتساپ را برای مردم بستند، اما برای مسؤلان باز است آرین اقبال در جواب این پرسش که از نظر شما فیلتر کردن واتساپ اقدامی قابل توجیه است یا خیر، اظهار داشت: «نه. این که ما تصور نماییم با فیلتر کردن واتساپ امنیت ایجاد می شود، کاملا اشتباه است. تهاجمات سایبری معمولا مقام های نظامی، سیاسی یا افراد دارای اطلاعات حساس را هدف می گیرند، نه عموم مردم. اگر کسی در معرض تهدید جدی است، چاره ساده ای وجود دارد: نباید اپلیکیشن مشکوک نصب کند. اما متاسفانه در عمل، قضیه برعکس است؛ اینترنت و پیام رسان برای عموم بسته است، در حالیکه برای برخی مقاماتی که نباید استفاده کنند، همچنان باز است. این نوع دسترسی خاص یادآور تبعیض ساختاری در فضای دیجیتال است، چیزی شبیه اینترنت طبقاتی.»
واتساپ ادعا می کند امن است، اما کسی نمی تواند راستی آزمایی اش کند او در ادامه و در جواب این پرسش که از منظر فنی، آیا واتساپ ابزار امنی محسوب می شود، اظهار داشت: «واتساپ ادعا می کند رمزنگاری سرتاسری دارد، اما چون اوپن سورس نیست، امکان راستی آزمایی آن برای کارشناسان وجود ندارد. شواهدی هم بوده که نشان داده است اطلاعات از این پیام رسان نشت کرده؛ هم در داخل کشور و هم خارج. در مقابل، پیام رسان هایی مثل سیگنال اوپن سورس اند و پروتکل رمزنگاری شان توسط متخصصان امنیتی، رمزنگاری و ریاضیات بررسی شده است. سشن (Session) هم از همین پروتکل بهره می گیرد و حتی سرور متمرکز هم ندارد، که این مورد یک مزیت امنیتی به حساب می آید.»
این پژوهشگر شبکه شبکه در آخر و در جواب این پرسش که پس در حوزه امنیت، چاره چیست، اظهار داشت: «اطلاع رسانی. مردم باید آگاه باشند کدام پیام رسان چه سطحی از امنیت را ارائه می کند. اما تصمیم گیری باید بر عهده خودشان باشد. مقام های امنیتی یا سیاسی می توانند برپایه سطح حساسیت کارشان، از ابزار خاصی استفاده نکنند. اما تحمیل این تصمیم به کل مردم، هم غیرفنی است، هم غیرمنصفانه. ضمن این که این گونه فیلترینگ ها سبب می شود مردم به پیام رسان های دیگر کوچ کنند و در یک نقطه تجمیع شوند که خود می تواند تهدید امنیتی ایجاد نماید.»


حرف های بی پشتوانه فنی، پاس گل می شود به تندروهایی که سال هاست به دنبال قطع اینترنت اند اقبال در ادامه نشست «اینترنت و آینده ایران» هم با تاکید بر ضرورت برخورد علمی با مباحث امنیت سایبری اظهار داشت: «اگر کسی ادعا می کند واتساپ یا هر پلت فرم دیگری مساله امنیتی دارد، خیلی خوب، بیاید و پژوهش ارائه نماید. نمی شود صرفا به خاطر این که چیزی در آمریکاست یا جی پی اس دارد، با کلی گویی بگوییم پس ناامن است. این جور حرف زدن ها نه تنها مساله ای را حل نمی کند، بلکه عملا تبدیل می شود به پاس گل به تندروهایی که سال هاست به دنبال قطع اینترنت اند.»
انتقاد از بی نظمی در نظام فیلترینگ و معماری اینترنت ملی اقبال با انتقاد از آشفتگی در نظام تصمیم گیری در رابطه با فیلترینگ اظهار داشت: «ما یک کارگروه داریم برای تعیین مصادیق مجرمانه، ولی نیمی از اعضایش را دولت تعیین کرده، با این وجود یکپارچگی ندارد. دولت می گوید مخالف فیلتر است، خروجی کارگروه چیز دیگری است.»


1404/04/27
13:55:17
0.0 / 5
9
تگهای خبر: اپل , اپلیكیشن , اطلاعات , اینترنت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب تعمیر تلفن
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱

تعمیر تلفن

fixtel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت تعمیر تلفن محفوظ است

تعمیر تلفن

تعمیر تلفن، تعمیر موبایل
فیکس تل: مرجع جامع تعمیرات موبایل و دنیای ارتباطات