رییس سازمان فضایی به ایسنا خبر داد

ارتباط پیام با ایستگاه زمینی از زمان پرتاب، دوستی با ماهواره بر بومی به مدار تزریق می گردد

ارتباط پیام با ایستگاه زمینی از زمان پرتاب، دوستی با ماهواره بر بومی به مدار تزریق می گردد به گزارش تعمیر تلفن رییس سازمان فضایی ایران با اشاره به اینكه ماهواره ˮپیامˮ از زمان پرتاب با ایستگاه زمینی ارتباط برقرار كرد، اظهار داشت: در پرتاب ماهواره پیام، ماهواره بر نتوانست سرعت لازم را اعمال نماید.



دكتر مرتضی براری در گفت وگو با ایسنا با اشاره به اینكه ماهواره "دوستی" دانشگاه صنعتی شریف در نوبت بعدی پرتاب قرار دارد، اضافه كرد: این ماهواره هم مقرر است با ماهواره بر بومی پرتاب شود و مراحل پرتاب این ماهواره در حال انجام می باشد.

براری در مورد میزان قدرت ماهواره برهای بومی، اظهار نمود: ماهواره بر بومی "سفیر" می تواند ماهواره های تا وزن ۵۰ كیلوگرم را در مدار ۲۵۰ تا ۳۵۰ كیلومتر و ماهواره برهای "سیمرغ" هم می توانند ماهواره های ۱۰۰ تا ۲۰۰ كیلوگرم را در مدار ۵۰۰ كیلومتری قرار دهند.

رییس سازمان فضایی ایران، به پرتاب ماهواره "پیام" اشاره نمود و خاطرنشان كرد: زمانی كه ماهواره مقرر است در مدار قرار گیرد، باید ماهواره بر با یك سرعت خاصی ماهواره را به مدار تزریق كند.

وی با تاكید بر اینكه در پرتاب ماهواره پیام، ماهواره بر نتوانست سرعت لازم را اعمال نماید، خاطرنشان كرد: این امر نشان داده است كه اشكال در ماهواره نبوده است.

به گفته رییس سازمان فضایی، از زمانی كه "پیام" پرتاب شد، از همان لحظه اطلاعات این ماهواره دریافت و ارتباط آن با ایستگاه زمینی برقرار شد.

براری خاطرنشان كرد: همان گونه كه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاكید داشتند، به صورت جدی، توسعه زیر ساخت های فضایی بومی در اولویت برنامه های ما قرار دارد و با سرعت روند توسعه فضایی را ادامه خواهیم داد.

وی با اشاره به اینكه پرتاب صبح امروز تجربه موفقی برای ما بود، اضافه كرد: در عرصه فضایی به علت پیچیدگی هایی كه هم ماهواره و هم ماهواره بر دارند، هر حركتی در این زمینه، رو به جلو است و هیچ حركتی منجر به شكست نمی گردد و دستاوردهایی كه در پرتاب امروز به دست آوردیم، به ما كمك خواهد نمود كه مشكلات خویش را در فرآیندهای بعدی برطرف نماییم.

رییس سازمان فضایی تصریح كرد: پرتاب امروز، به ما جرات داد كه با توان داخلی هم ماهواره عملیاتی بسازیم، هم ماهواره برهای عملیاتی طراحی نماییم و هم بتوانیم ماهواره و ماهواره برها را با هم تطبیق دهیم.

براری با اشاره به اینكه در پرتاب ماهواره پیام اشكال جزیی به وجود آمد، اظهار نمود: ما در حال مرتفع ساختن این اشكال خواهیم بود، ولی مهمترین دستاورد این پرتاب این بود كه دانشمندان كشور به دانش طراحی و ساخت ماهواره و ماهواره بر دست پیدا كردند.

وی افزود: این گفته به این معنا است كه ساخت ماهواره و ماهواره بر در زمان بسیار كمتری امكان پذیر خواهد بود. تیم تحقیقاتی "پیام" حالا قادر خواهند بود كه این ماهواره را در مدت ۶ ماه بسازند.

به گفته وی، قرارداد طراحی و ساخت ماهواره "پیام" در سال ۱۳۸۷ منعقد شد و قرار بود این ماهواره با همكاری مشترك دیگر كشورها و با پرتاب گر خارجی صورت گیرد، ولی تا سال ۱۳۹۱ هیچ كشوری حاضر به همكاری نشد؛ از این رو تیم تحقیقاتی داخلی بر مبنای توان خود مبادرت به طراحی و ساخت ماهواره و هم ماهواره بر كردند.

براری با اشاره به اینكه دانش فضایی كسب شده بسیار پرارزش است، اظهار داشت: ما به این مورد می بالیم و تجربه امروز هم تجربه ای برای مرتفع ساختن ضعف های این حوزه خواهد بود تا اشكالات كوچك برطرف شوند.

رییس سازمان فضایی در پاسخ به این سوال كه آیا ماهواره هایی كه در پرتاب ناموفق هستند، قابل بازیافتند یا خیر، توضیح داد: ماهواره هایی كه وارد جو می شوند، می سوزند و ماهواره و ماهواره بر به صورت كامل سوخته می شوند.

براری با اشاره به اینكه هم اكنون چندین ماهواره در حال تكمیل است، اضافه كرد: هم اكنون ماهواره های "ظفر" و "ناهید ۲" در حال تكمیل است و ماهواره "ناهید ۱" به آخر رسیده است.

رییس سازمان فضایی با اشاره به ماهواره "دوستی" دانشگاه شریف، توضیح داد: این ماهواره دارای وزن ۵۰ كیلوگرم است كه در مدار ۲۵۰ تا ۳۵۰ كیلومتر قرار خواهد گرفت.

وی افزود: تیم تحقیقاتی این طرح هم اكنون در حال انجام تست های سازگاری نهایی هستند. تست های سازگاری قبلا انجام شده است و تیم تحقیقاتی در حال انجام تست سازگاری مجدد هستند.

براری در پاسخ به این سوال كه آیا امكان دارد روزی فعالیت های فضایی كشور متوقف شود، تصریح كرد: عزم ما در این زمینه جزم است و پیرو تاكیدات مقام معظم رهبری و رییس جمهوری و همینطور اسناد بالا دستی چون سند دوم ۱۰ ساله فضایی، ما به روند توسعه در این حوزه با جدیت ادامه خواهیم داد و قرار نیست این فعالیت ها تضعیف شود.

وی در انتها با اشاره به سرنوشت ماهواره "پیام"، اظهار نمود: پس از پرتاب ماهواره پیام، مهندس جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در بین تیم تحقیقاتی ماهواره "پیام" حاضر شد و بر اجرای پروژه دیگر در زمینه ساخت ماهواره عملیاتی تصریح كرد.




1397/10/25
14:28:31
5.0 / 5
4898
تگهای خبر: ارتباطات , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱

تعمیر تلفن

fixtel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت تعمیر تلفن محفوظ است

تعمیر تلفن

تعمیر تلفن، تعمیر موبایل