مهر بررسی می كند

اما و اگرهای برگزاری رویدادی با رنگ و بوی سند ۲۰۳۰

اما و اگرهای برگزاری رویدادی با رنگ و بوی سند ۲۰۳۰ تعمیر تلفن: هفته گذشته رویدادی بین المللی با مضمون توانمندسازی زنان در تكنولوژی های جدید در تهران توسط وزارت ارتباطات انجام شد كه مهم ترین اهداف آن، توسعه دستیابی به اهداف سند ۲۰۳۰ بوده است.


خبرگزاری مهر؛ گروه جامعه: ۵ شنبه هفته گذشته (۵ اردیبهشت) رویدادی توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در تهران برگزار می گردد كه می توان گفت عبور از خط قرمزهای نظام را نشانه می گیرد. رویدادی كه با عنوان نمایش الگوی ایرانی- اسلامی و به بهانه توانمندسازی زنان و دختران در حوزه تكنولوژی های جدید انجام شد اما نه تنهایی رنگ و بویی از الگوهای متناسب با اسلام و ایران نداشت بلكه از تلاش برخی دستگاه ها برای تحقق اهداف مخالف با كشور باز حكایت داشت. رویداد «روز جهانی دختران در ICT» كه در باغ كتاب تهران و همزمان در ۱۷۱ كشور جهان با هدف توسعه فعالیت زنان در حوزه استارت آپ های در رابطه با فناوری اطلاعات انجام شد و هدف جهانی آن باز برمبنای سیاست های توسعه پایا (سند ۲۰۳۰) بود. یكی از خاصیت های این برنامه باز بررسی ظرفیت های … در امتداد عدالت جنسیتی و عدالت آموزشی بود. بطوریكه در اسناد بین المللی مربوط به این رویداد، دستیابی به تساوی و عدالت جنسیتی دیجیتالی در جهت اهداف توسعه پایا (سند ۲۰۳۰) یونسكو عنوان شده است. یونسكو باز در وب سایت خود و در پشتیبانی از این رویداد اعلام نمود: «یونسكو برای دستیابی به اهداف توسعه پایا (سند ۲۰۳۰) در سوژه جنسیت و آموزش عالی پایبند و متعهد می ماند تا جهان را با مفاد توسعه پایا (سند ۲۰۳۰) به دنیای بهتری تبدیل كند.» انتقاد رهبر انقلاب بر ترویج «برابری جنسیتی» سارا سام خوانی مدیر توسعه سازمانی شركت ارتباط فردا و بعنوان یكی از زنان موفق عرصه فناوری اطلاعات باز در سخنرانی در این رویداد با اشاره بر سوژه عدالت جنسیتی در حوزه تكنولوژی های جدید اظهار داشت: جامعه ای كه عدالت جنسیتی داشته باشد جامعه بهتر و متوازن تری است. ما در حوزه منابع انسانی و رفتار سازمانی تفكیك دقیقی در حوزه های مهارت های نرم و سخت داریم كه هر دو باید آموزش داده شوند ولی آنچه افراد را در فضای كار متمایز می كند فقط مهارت نیست بلكه مهارت های نرم است و باید ۳۰ تا ۴۰ درصد مناصب دولتی به زنان اختصاص داده شود. برگزار كنندگان و سخنرانان این مراسم در حالی از ضرورت تحقق «عدالت جنسیتی» در كشور سخن گفتند كه مقام معظم رهبری بارها «برابری جنسی زن و مرد» را همچون حرف های كاملاً غلط غرب خواندند و تاكید كرده اند: برابری همیشه به معنای عدالت نیست، عدالت همیشه حق است، اما برابری گاه «حق» است و گاه «باطل». ایشان عدالت جنسیتی در اسلام را به معنای محترم و مورد تعرض قرار نگرفتن زن و پیشگیری از اعمال خشونت مقابل زنان در خانواده دانستند و تاكید كردند: برای فهم آنكه چه چیزی خشونت هست یا نیست باید از منطق و فكر اسلامی استفاده گردد نه از تعالیم غرب. حضرت آیت الله خامنه ای در همین زمینه به تكرار عنوان «عدالت جنسیتی» در سخنان غربی ها و افراد مقلّد غرب اشاره و این سوال را مطرح كردند: این چه عدالتی است كه برمبنای آمارهای خودشان، بیشترین میزان تجاوز جنسی با اِعمال زور و خشونت و همین طور بیشترین خشونت مقابل زنان به دست مردان در خانواده ها در اروپا و آمریكا انجام می شود؟ اجرای سند ۲۰۳۰ در حوزه زنان ادامه دارد؟ در ادامه این همایش كه ابتدا اعلام شده بود وزیر ارتباطات و شهردار تهران هم در آن حضور و سخنرانی خواهند كرد، رئیس سازمان فناوری اطلاعات و برخی از زنان كارآفرین در این عرصه سخنرانی كردند كه نمی توان وجود ریشه های حركت در امتداد سند ۲۰۳۰ در سخنان آنها را نادیده گرفت.
برگزاری رویدادی كه در سطح بین المللی توسط اتحادیه جهانی مخابرات در ۱۷۱ كشور و در امتداد توسعه پایا (سند ۲۰۳۰) در مركزی ترین نقطه كشور به پا می شود؛ بدیهی است كه نیاز به برخی ملزومات اولیه ازجمله هم سویی با اهداف و سیاست كشور دارد. این در شرایطی است كه سپس داغ شدن بحث اجرایی شدن سند ۲۰۳۰، رهبر معظم انقلاب بطور جدی با اجرای آن مخالفت كرده و تمامی دستگاه ها را ملزم به منع اجرای آن كردند. مقام معظم رهبری در سخنان خود با انتقاد شدید درباب پذیرش سند ۲۰۳۰ سازمان ملل و یونسكو از جانب دولت گفتند: این سند و امثال آن، مواردی نیستند كه جمهوری اسلامی ایران تسلیم آنها شود، و امضای این سند و اجرای بی سر و صدای آن بالقطع مجاز نیست و به دستگاه های مسئول باز اعلام شده است. حضرت آیت الله خامنه ای تاكید كردند: به چه مناسبت یك مجموعه به اصطلاح بین المللی كه تحت نفوذ قدرت های بزرگ باز قرار دارد، به خود حق می دهد كه برای ملت هایی با تاریخ و فرهنگ و تمدن گوناگون، تكلیف معین كند. ایشان با تاكید بر اینكه اصل این كار غلط است، خاطرنشان كردند: اگر چنانچه با اصل كار نمی توانید مخالفت كنید، صراحتاً اعلام كنید كه جمهوری اسلامی ایران در زمینه آموزش و پرورش، دارای اسناد بالادستی است و احتیاجی به این سند ندارد. اینجا جمهوری اسلامی ایران است و در این كشور مبنا اسلام و قرآن است. اینجا جایی نیست كه سبك زندگی معیوب و ویرانگر و فاسد غربی بتواند اعمال نفوذ كند. در نظام جمهوری اسلامی پذیرش چنین سندی، معنا ندارد. این در شرایطی است كه چندی قبل باز جهرمی در اجلاس سران اطلاعاتی كه در ژنو برگزار شد، در قسمتی از سخنان خود از تلاش وزارت خانه متبوعش برای دستیابی به اهداف بند ۱۶ و ۱۷ سند ۲۰۳۰ سخن اظهار داشت كه این امر واكنش های بسیاری را باز به دنبال داشت. حال برگزاری همایشی با پشتوانه تحقق اهداف هفده گانه سند ۲۰۳۰ را می توان بعنوان دومین تلاش جهرمی برای ادامه اجرای این سند در یك ماه اخیر به شمار آورد. با نگاهی سطحی به اطلاعات اولیه برگزاری این رویداد، حركت به سمت تحقق اهداف توسعه پایا یا همان سند ۲۰۳۰ كاملاً واضح است؛ این در شرایطی است كه عدم اجرای سند ۲۰۳۰ بارها از طرف رهبر معظم انقلاب تاكید شده و محتوای آن مخالف با سیاست های جمهوری اسلامی ایران شناخته شده است. حال سوال اینجاست كه چرا رویدادی كه از بنیان با خط مشی های نظام تناقض دارد در كشور برگزار می گردد و علاوه بر آن مسئولین ارشد اجرایی در این مراسم سخنرانی می كنند؟ با این تفاسیر نمی توان با هیچ ادله ای تصور بر جهل وزیر ارتباطات از اهداف این رویداد كرد و از طرف دیگر اگر وزیر جوان و مسئولین حوزه زنان از تاكید رویداد روز جهانی دختران در ICT بر عدالت جنسیتی باخبر بوده اند، بحث مفصلی با مضمون مقابله با سیاست های كشور گشوده می شود.


منبع:

1398/02/08
22:13:09
5.0 / 5
4502
تگهای خبر: آموزش , ارتباطات , تكنولوژی , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲

تعمیر تلفن

fixtel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت تعمیر تلفن محفوظ است

تعمیر تلفن

تعمیر تلفن، تعمیر موبایل